Нд. Кві 28th, 2024
Навчання НАТО Nordic Response 2024. Фото: forsvarsmakten.seНавчання НАТО Nordic Response 2024. Фото: forsvarsmakten.se

НАТО почало масштабні навчання Nordic Response 2024, які будуть проходити в північних регіонах Фінляндії, Швеції та Норвегії. 20 тисяч солдатів Альянсу із 15 країн-союзниць проводять маневри біля кордону з Росією. У Кремлі вже відреагували на цю подію.

В МЗС РФ кажуть, що ретельно стежать за Nordic Response 2024, ба більше — навчання НАТО там назвали “демонстративно провокаційного характеру”.

Зауважимо, що вперше Фінляндія як країна-член НАТО бере участь у колективних навчаннях. Великі військові навчання проходитимуть на суші, на морі та в повітрі.

Головні міжнародні навчання Сил оборони Фінляндії цього року, Nordic Response 24, покликані відпрацювати здатність Сил оборони Фінляндії брати участь у спільних операціях під керівництвом НАТО у північному регіоні разом із союзниками”, — йдеться у повідомленні Міноборони Фінляндії.

Перед стартом навчань бригадний генерал Трон Странд з Королівських ВПС Норвегії заявив, що протягом двох тижнів союзники тренуватимуться давати відсіч усім, хто спробує кинути виклик НАТО. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *