Вт. Тра 14th, 2024
Антті Гяккінен. Фото: EPA/OLIVIER HOSLETАнтті Гяккінен. Фото: EPA/OLIVIER HOSLET

Міністерство оборони Фінляндії не обмежує використання наданої ЗСУ зброї. За словами міністра оборони Антті Гяккінена, заборони встановлюють країни, які надали зброю великої дальності, повідомляє Yle.

Антті Гяккінен додав, що західні партнери, які передали ЗСУ таку зброю, звичайно, можуть обмежувати радіус її використання, але це не стосується Фінляндії.

Мікко Савола з Комітету оборони, також зазначив, що фінська зброя може бути застосована українцями у РФ. Він сказав, що дальність її дії менша, але точно не назвав, яку зброю має на увазі. Цю ж думку підтвердив і Юкка Копра, очільник Комітету з питань оборони. Він заявив, що Київ може використовувати зброю, надану Фінляндією, на території РФ, щоб уразити військові цілі.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенбер повідомляв, що Україна може завдавати ударів по цілях за межами країни, зокрема використовуючи обіцяні F-16.

Нагадаємо, що канцлер ФРН Олаф Шольц днями заявив, що Німеччина не буде передавати Україні далекобійні ракети, бо не хоче бути втягненою у війну прямо чи опосередковано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *