Пн. Тра 13th, 2024
Війська НАТО. Ілюстративне фото: Ukrainian World CongressВійська НАТО. Ілюстративне фото: Ukrainian World Congress

У понеділок, 4 березня, розпочинається навчання НАТО з захисту своєї нещодавно розширеної території. В тренуваннях братимуть участь понад 20 тисяч солдатів з 13 країн.

Про це пише АР.

Навчальні заняття Nordic Response-2024 відбудуться в північних регіонах Альянсу, а саме у Фінляндії, Норвегії та Швеції. У них візьмуть участь понад 4 тисячі фінських солдатів, що становить найбільшу участь країни-новачка в міжнародних навчальних заходах за всю історію НАТО.

Впродовж багатьох років тренування НАТО, які регулярно проводяться двічі на рік у арктичних районах північної Норвегії, відомі як Cold Response (“Холодна відповідь”). Зараз, завдяки розширенню НАТО за рахунок вступу Фінляндії, а згодом і Швеції, ці навчання отримали назву Nordic Response.

Навчальні заходи триватимуть до 15 березня із участю країн-учасниць, серед яких Бельгія, Велика Британія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Сполучені Штати. Повідомляється, що близько половини військових тренуватимуться на суходолі, тоді як решта буде проводити навчання на морі.

У рамках навчань буде задіяно понад 50 військових кораблів, включаючи підводні човни, фрегати, корвети, авіаносці та різноманітні десантні судна. Над територією навчань також пролетять понад 100 винищувачів, транспортних літаків, літаків для морської розвідки та гелікоптерів. За даними норвезьких військових, основний акцент у спільних навчаннях буде зроблено на обороні та захисті Скандинавського регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *