Сб. Кві 27th, 2024
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус з військовими. Фото: wikimedia.comМіністр оборони Німеччини Борис Пісторіус з військовими. Фото: wikimedia.com

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус стверджує, що просочення інформації про ракети Taurus трапилось не через злам системи комунікації. Просто один з офіцерів скористався незахищеним з’єднанням для підключення на конференцію.

Про це пише Telegraf.

Згідно з заявою німецького урядовця, це були телефонні перемовини, проведені за допомогою сертифікованої версії WebEx. Не всі учасники дотримувалися процедури за протоколом безпечного дзвінка. До того ж неназвані “помилки програми” призвели до запису розмови.

Витік інформації, схоже, стався через учасника з Сінгапуру, який з’явився на конференції завдяки несанкціонованому з’єднанню. Так, Пісторіус вказав, що ніякого російського шпигуна чи будь-якої іншої неавторизованої особи на цей момент не було виявлено на конференції.

Внаслідок подій у Німеччині буде проведено дисциплінарне розслідування щодо витоку інформації з розмови бундесверу. Міністр уже висловив відповідне доручення.

Нагадаємо, що Україна попросила Німеччину відправити ракети Taurus у травні 2023 року. Це звернення було на тлі рішення Британії та Франції поставити Україні далекобійні ракети Storm Shadow і SCALP.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *