Нд. Кві 28th, 2024
Олаф Шольц. Фото: Getty ImagesОлаф Шольц. Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в черговий раз заявив, що Бундестаг не буде передавати далекобійні ракети Taurus Україні, але тепер політик назвав іншу причину відмови. На цей раз канцлер каже, що німецькі військові повинні контролювати ці системи озброєння, а на це він не піде, пише The Guardian.

За словами Олафа Шольца, не можна передавати систему озброєнь з широким радіусом дії, не подумавши, як її можна контролювати. Політик каже, що слідкувати за Taurus повинні німецькі військові, але в Україну вони не поїдуть.

Нагадаємо, що раніше канцлер пояснював відмову від передачі ракет Taurus тим, що Німеччина не хоче бути прямо чи опосередковано втягнута у війну. На зустрічі з мешканцями Дрездена він сказав, що при неправильному використанні Taurus може досягти цілі десь у Москві.

А виступаючи у Берліні, Олаф Шольц відреагував на пропозицію президента Франції Еммануюеля Макрона щодо відправлення сухопутних військ в Україну. Канцлер заявив, що німецьких солдатів на території України в жодному разі не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *