Нд. Кві 28th, 2024
Прапори ЄС біля парламенту. Фото: UnsplashПрапори ЄС біля парламенту. Фото: Unsplash

У вівторок, 5 березня, Єврокомісія запропонувала продовжити угоду про автомобільні перевезення з Україною, проте змінила умови цієї угоди.

Про це йдеться на сайті комісії.

Як зазначається у повідомленні, пропозиції включають оновлення угоди з Україною “з метою поліпшення практичної реалізації та правозастосування, зберігаючи при цьому її цілі та сферу дії”.

Початково угода була укладена в червні 2022 року і пізніше продовжена до кінця червня 2024 року. Таку саму угоду уклали з Молдовою. Згідно з цими домовленостями, українським, молдовським та європейським перевізникам надаються двосторонні транспортні права на території один одного.

Комісія зауважила, що оскільки традиційні транспортні маршрути в регіоні порушені або закриті через війну Росії проти України та обмежену доступність Чорного моря як традиційного торговельного шляху для обох країн, подовження угоди принаймні до кінця 2025 року допоможе забезпечити безпеку ланцюгів поставок.

Так, вимагатимуть наявність документів, що підтверджують, що транспортний оператор має належні повноваження для здійснення міжнародних перевезень та що перевезення проводяться відповідно до угоди.

Також контролюватимуть наявність спеціальних документів, які засвідчують, що операція без вантажу безпосередньо пов’язана з транзитною або двосторонньою угодою.

До того ж у ЄС обіцяють посилити боротьбу з шахрайством та підробкою водійських документів, а також з порушеннями ПДР. За вищезгадані злочини можуть відкликати ліцензії перевізників.

Угода може бути припинена у географічному регіоні у разі невиконання вимог угоди, їх масового порушення на національному ринку автоперевезень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *