Сб. Лип 27th, 2024
Мітинг польських фермерів переріс у сутички з поліцією. Фото: ANDRZEJ IWANCZUK/REPORTERМітинг польських фермерів переріс у сутички з поліцією. Фото: ANDRZEJ IWANCZUK/REPORTER

Сьогоднішній протест фермерів перед Сеймом переріс у зіткнення між демонстрантами та правоохоронцями. Варшавська поліція повідомила, що під час подій на вул. Вєйській постраждали кілька поліцейських, пише видання Goniec.pl. Повідомляють, що затримано 12 людей.

Протест фермерів, що відбувся 6 березня у Варшаві, значно загострився. Демонстранти від канцелярії прем’єр-міністра пройшли маршем до Сейму. В поліцію учасники акції кидали фаєри та петарди, а також яйця та бруківку. Відбулися чисельні сутички. Силовики застосували проти демонстрантів сльозогінний газ та світлошумові гранати.

У заявах поліції наголошують, що дії співробітників спрямовані на “запобігання ескалації ситуації, подібної до тієї, що сталася на вулиці Вєйській, на інші райони міста”. Репортер сайту interia.pl повідомив, що двоє людей намагалися проникнути до приміщення Сейму. Їх затримали працівники поліції.

Нагадаємо, що польські фермери вийшли на страйки в столиці, щоб виступити проти імпорту продукції з України та Європейського зеленого курсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *