Пн. Лип 1st, 2024
Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель. Фото: з відкритих джерелУрсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель. Фото: з відкритих джерел

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель висловились щодо російського ракетного удару по Одесі. Нагадаємо, що 6 березня РФ атакувала місто під час візиту президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Урсула фон де Ляєн заявила, що цей терор з боку Кремля не злякав ані українського і грецького лідерів, ані незламний народ України. Вона додала, що сьогодні вся Європа стоїть на боці України і як ніколи підтримує її.

Своєю чергою Шарль Мішель назвав ракетну атаку ще одним свідченням боягузливої тактики РФ у війні проти України. Голова Євроради додав, що це “ганебно навіть за правилами гри Кремля”. Політик запевнив, що Євросоюз і надалі буде підтримувати Україну. Про це він написав в соцмережі Х.

Висловилась про терор Росії й президентка Молдови Мая Санду. За її словами, цей удар був “нахабним”, і він викликав занепокоєння, бо був націлений на місто зустрічі Зеленського і Міцотакіса.

Внаслідок атаки на портову інфраструктуру загинули п’ятеро людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *