Сб. Кві 27th, 2024
Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов. Фото: armyinform

Російські спецслужби більше ніж за місяць знали про підготовку теракту на території їх країни. Проте виявилися нездатними впоратися з цим викликом. Про це сказав начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов, повідомляє пресслужба відомства.

За словами Буданова, російська влада знала про підготовку теракту мінімум з 15 лютого. Кремлю були відомі маршрути бойових груп, звідки вони відправлялися і якими країнами переміщувалися на територію РФ.

Український розвідник уточнив, що інформація про підготовку теракту пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. І звідти її відправили до Москву.

На російській території ситуація вийшла з під контролю спецслужб. Як вважає Кирило Буданов, це сталося з кількох причин.

Збій міг бути спровокований традиційною боротьбою кремлівських веж, де кожен намагається підсидіти кожного. По-друге, в Москві недооцінили масштабів того, що станеться. Вважали, що все відбуватиметься локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну.

На переконання Кирила Буданова, відіграла свою роль і самовпевненість російських спецслужб. Вони були вважали, що зможуть контролювати створений ними хаос, і прорахувалися.

Генерал відкинув намагання Кремля звинуватити Україну і його особисто у стрілянині в «Крокус сіті» у підмосковному містечку Красногорськ. Він підкреслив, що російська влада тричі змінювала версії теракту у підмосков’ї заради того, щоб хоч якось приплести до події «український слід».

Кирило Буданов додав, що не схвалює теракти проти цивільних, навіть якщо атаки сталися на ворожій території.

Нагадаємо, в п’ятницю 22 березня перед концертом групи «Пінкнік» група людей влаштувала стрілянину з автоматів у «Крокус сіті» у місті Красногорьск під Москвою. Внаслідок атаки загинули щонайменше 137 людей. Того ж дня російські силовики затримали чотирьох підозрюваних у стрілянині. Всі затримані – громадяни Таджикистану у віці від 19 до 32 років.

Пізніше відповідальність за теракт у «Крокус сіті» взяла на себе «Ісламська держава».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *