Сб. Кві 27th, 2024
Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: euronews.com

Низка країн, включно з Україною, обговорюють формат можливої мирної угоди з Росією. Консультації ведуться на рівні радників на рівні радників з національної безпеки. Про це розповів канцлер Олаф Шольц, пише Märkische Allgemeine Zeitung.

Очільник німецького уряду відзначив, що завжди існували посередницькі ініціативи, націлені на зупинення війни в Україні.

Шольц нагадав, що навесні 2022 року Україна та РФ напряму вели переговори про припинення бойових дій. Однак вони виявилися безрезультатними. Відповідальність за провал перемовин Шольц поклав на Москву.

За його словами, російська влада використала переговори «як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу».

Потім відкрилися факти масових вбивств українців у Бучі та Ірпені. На переконання канцлера, масові вбивства цивільних мешканців Київської області є «неймовірними злочинами російських військових проти цивільного населення». Самі ці злочини позбавили переговори з Росією будь-якої основи, впевнений Олаф Шольц.

Він також зазначив, що саме російська сторона вийшла з доволі успішно укладеної зернової угоди.

Попри це проводяться консультації, в якій формі може бути досягнута мирна домовленість з РФ. Наразі, за словами Шольца, це питання обговорюють радники з безпеки кількох країн, в тому числі і України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *