Нд. Тра 19th, 2024
Голова об'єднаного комітету начальників Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун. Фото: cnn США Чарльз Браун. Фото: cnn

Незначні здобутки російської армії на тлі великих втрат у війні у 2023 році дають підстави сумніватися, що Москва здатна здійснити масштабний наступ цієї весни. Про це сказав голова об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун, пише Defence One.

За словами Брауна, побоювання з приводу масштабного весняного російського наступу можуть бути перебільшені.

«Я не знаю, чи зможуть росіяни організувати великий наступ», – сказав головний генерал США.

При цьому він згадав події минулого року, коли на полі бою відбувалася «майже м’ясорубка». Москва кинула багато особового складу, зброї, транспортних засобів, щоб домогтися того, чого вони, росіяни домоглися.

Разом з цим, на переконання Чарльза Брауна, Україну найближчим часом чекають тривалі обстріли з боку РФ. Тож вкрай необхідно якнайшвидше ухвалити закон про військову допомогу Україні.

Генерал також вказав на відсутність рішучої відповіді Москви на нещодавній шквал влучних ударів українських дронів вглибині російської території. Млява реакція Росії продемонструвала, що ризик ескалації з її боку не такий високий, як два роки тому. За словами Брауна, це дозволило аналітикам військового відомства США переоцінити потенційні ризики та відкоригувати плани щодо збільшення поставок ATACMS Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *