Нд. Кві 28th, 2024
Евіка Сіліня. Фото: twitter / EvikaSilinaЕвіка Сіліня. Фото: twitter / EvikaSilina

Прем’єр-міністрка Латвії Евіка Сіліня в інтерв’ю місцевому радіо розповіла про зміцнення сухопутного кордону із Росією та Білоруссю. За словами політикині, дії сусідів ніхто не може передбачити.

Прем’єрка нагадала, що Латвія живе поряд із Росією та Білоруссю, тому важливо зміцнити військовий потенціал кордону. Очільниця латвійського уряду додала, що президент РФ Володимир Путін систематично тероризує країни загрозами.

Ми живемо поряд із сусідом, який, можна сказати, схожий на алкоголіка чи наркомана, дії якого ми не можемо передбачити“, — цитує її слова LSM.

За словами Евіки Сіліні, зміцнення кордону відбувається за планом.

Напередодні латвійський уряд затвердив план військового зміцнення східного кордону. На реалізацію проєкту планують виділити 303 мільйони євро. На першому етапі створять протитанкові рови та перекопають наявні дороги. Далі планується укріплення бетонними блоками, наприклад, так званими “зубами дракона” та протитанковими мінами тощо.

Нагадаємо, що у січні Латвія, Литва та Естонія підписали угоду про створення Балтійської оборонної лінії. Проєкт реалізують для зміцнення східного кордону регіону та НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *