Нд. Кві 28th, 2024
Президенти України та Туреччини Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган. Фото: ОППрезиденти України та Туреччини Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган. Фото: ОП

Під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом 8 березня глава української держави Володимир Зеленський висловив вдячність за зусилля докладені до звільнення громадян України з полону РФ. Також Зеленський повідомив, що сподівається на участь Туреччини як посередника у поверненні додому українських політв’язнів.

Про це пише Радіо Свобода.

Зеленський підкреслив, що через дипломатичне посередництво Туреччини вдалось досягти значних успіхів у сфері гуманітарної допомоги. Проте, зі слів президента, зусилля не припиняються, і Україна сподівається на подальший прогрес.

Так, глава держави передав перелік громадян України, зокрема кримських татар, які постраждали від репресій Росії на окупованих територіях України та перебувають у російських в’язницях та таборах в “надзвичайно жорстоких, нелюдських умовах”.

Він підкреслив необхідність звільнення всіх, незалежно від їхнього військового чи цивільного статусу, включаючи тих, хто потрапив під репресії лише через свою національність та наголосив, що усі громадяни достойні жити у власних домівках у мирі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *