Нд. Кві 28th, 2024
ПВК "Вагнер". Ілюстративне фото: росЗМІПВК "Вагнер". Ілюстративне фото: росЗМІ

У публікації Міністерства фінансів США про введення нових санкцій проти компаній у Росії та Центральній Африканській Республіці (ЦАР) зазначається, що ці компанії були причетні до фінансування діяльності ПВК “Вагнер” та інших збройних формувань на континенті Африки.

Про це пише Укрінформ.

Як зазначається у повідомленні, оголошені санкції проти вказаних компаній є важливим кроком у придушенні діяльності приватних військових компаній та заборонених формувань, таких як ПВК “Вагнер”, які діють на користь інтересів Росії.

Ці підприємства виявилися причетними до незаконної експлуатації природних ресурсів і надавали фінансову та матеріальну підтримку ПВК “Вагнер” та іншим групам, що пов’язані з Євгеном Пригожиним, який загинув у серпні 2023 року.

Міністерство фінансів США вжило санкційних заходів проти Bois Rouge SARLU, відомої також як Wood International Group SARLU, що здійснює діяльність у лісовому секторі Центральноафриканської Республіки. OFAC зазначило, що ця компанія входить до складу мережі, яка охоплює різні сфери життя країни, включаючи політичний та інформаційний сектори.

Bois Rouge SARLU надає фінансову підтримку групі “Вагнер” у вигляді коштів, отриманих від експорту деревини з тропічних лісів, у обмін на послуги охорони на територіях, контрольованих повстанцями.

Додатково Сполучені Штати Америки ввели санкції проти російської компанії “Брокер-Експерт”, що розташована в Санкт-Петербурзі. Ця компанія протягом тривалого періоду отримує прибуток від діяльності підприємств, що належать Пригожину, по всьому Африканському континенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *