Нд. Кві 28th, 2024
Прапор Естонії. Фото: google.comПрапор Естонії. Фото: google.com

Очільник МЗС Естонії Маргус Цахкна на пресконференції у Вільнюсі заявив, що Естонія готується підписати угоду про безпеку з Україною та планує наступного тижня затвердити новий пакет військової підтримки для ЗСУ.

Про це повідомляє Укрінформ.

Керівник естонської дипломатії відзначив, що Європейський Союз обіцяв Україні п’ять мільярдів євро військової допомоги, проте цей процес зараз затримується. Також було обіцяно поставити один мільйон снарядів, але було доставлено лише половину обіцяного обсягу.

“Прийшов час втілити ці обіцянки в життя. Естонія намірена укласти двосторонню угоду з Україною щодо довгострокової підтримки”, — заявив Цахкна.

Також він зазначив, що обсяг військової допомоги, наданої Естонією Україні, склав 1,4% від загального обсягу внутрішнього валового продукту країни.

“Ми не збираємося припиняти нашу підтримку України. Наступного тижня буде схвалений ще один пакет військової допомоги“, — пообіцяв очільник естонського відомства.

Він також відзначив, що якщо всі країни демонструватимуть такий же рівень підтримки, це приведе до надання Україні величезної суми — 120 мільярдів військової допомоги щороку. За його словами, цього буде достатньо, щоб відштовхнути Росію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *