Нд. Кві 28th, 2024
Володимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс в Одесі. Фото: з відкритих джерелВолодимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс в Одесі. Фото: з відкритих джерел

8 березня вийшло інтерв’ю Володимира Зеленського для програми Cinque minuti. В ефірі італійського телеканалу Rai 1 президент розповів про ракетний удар по Одесі. Нагадаємо, що росіяни з окупованого Криму випустили балістичну ракету по порту, як раз в той час, коли там перебували Зеленський і прем’єр-міністра Греції Кіріакос Міцотакіс.

Зеленський розповів, що ракета долетіла за лічені хвилини, бо після того, як пролунала сирена майже відразу стався удар. Все проходило настільки швидко, що командам не вдалося зреагувати. Президент додав, що не знає, чи дійсно Кремль хотів завдати удару по його делегації, але удар стався за 300–400 метрів від міста їхнього перебування.

Голова держави назвав атаку росіян чимось неймовірним. За його словами, пускати балістику по місту, коли в ньому знаходиться прем’єр-міністр іншої держави, це вираження неповаги як до лідерів інших держав, так і до людей інших держав.

Ви бачите, що від Росії й від Путіна її (поваги, — ред.) просто немає. Вдарити балістичною ракетою, коли в місті перебуває прем’єр-міністр Греції. Він був дуже здивований, а я — ні“, — додав Зеленський.

Нагадаємо, що атаку росіян по Одесі засудили в ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *