Нд. Тра 12th, 2024
Папа Римський Франциск. Фото: wikimedia.comПапа Римський Франциск. Фото: wikimedia.com

Папа Франциск зробив заяву, щодо замирення України з Путіним, яка викликала бурхливу реакцію. Її навіть прокоментували президент Латвії Едгардс Рінкевичс та очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Відповідні дописи Рінкевичс та Сікорський опублікували у соцмережі Х.

У суботу, 9 березня, RSI опублікувало інтерв’ю з Папою Франциском. На запитання журналіста про ставлення до ситуації в Україні Папа відповів, що хоче аби Україна “не соромилась переговорів”.

“Я вірю, що ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші”, — заявив він.

Франциск заявив, що Україна “стикається з невдачею” і важливо “мати сміливість зупинити це”. Він дозволив собі закид, що українській стороні нібито хочеться приховати свою неправоту ціною людських життів. Врешті Папа Римський підсумував, що домовлятися потрібно своєчасно і запропонував почати мирні перемовини з агресором із залученням третьої сторони у якості посередника.

Цю скандальну заяву прокоментували як пересічні користувачі соцмереж, так і відомі політики. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відреагував на слова Папи і запропонував йому натомість позаохочувати російського диктатора Путіна “набратися мужності і вивести свою армію з України”. Також він зауважив, що за таких умов, потреба у мирних переговорах з РФ взагалі б відпала.

Президент Латвії Едгардс Рінкевичс також не пройшов повз заклики Папи до замирювання з Путіним і заявив, що не можна здаватися перед обличчям зла. З його слів, саме зло має врешті здатися і підняти білий прапор, про який згадав Франциск.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *