Нд. Тра 19th, 2024
Майк Джонсон. Фото: EPA/SHAWN THEWМайк Джонсон. Фото: EPA/SHAWN THEW

Вплинути на спікера Майка Джонсона, який умисно гальмує надання військової допомоги Україні намагаються польські лідери. Спікера Конгресу США попереджають про персональну відповідальність за його небажання виносити на голосування пакет про допомогу Україні у розмірі 60 млрд доларів, повідомляє Reuters.

На думку прем’єра Польщі Дональда Туска, нездатність американських законодавців узгодити цей законопроєкт – не просто політична сутичка.

«Нездатність пана Джонсона прийняти позитивне рішення коштуватиме тисячі життів. Він несе за це особисту відповідальність», – сказав Туск.

Він додав, що Майк Джонсон має усвідомлювати масштаби своєї відповідальності. Йдеться про долі мільйонів людей та тисячі життів в Україні.

Американський президент і польські лідери закликали спікера-республіканця винести на голосування у Конгресі закон про допомогу Україні, який місяць тому був підтриманий Сенатом.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський попереджав спікера Джонсона, що його звинуватять, якщо проект не узгодять, а російська армія піде далі.

Згодом польський урядовець трохи пом’якшав риторику. Намагаючись переконати спікера, він підкреслював, що нинішнє зволікання у подальшому дорожче коштуватиме Сполученим Штатам.

“Якщо американський пакет не надійде… це може в кінцевому підсумку означати потребу в більшій кількості американських військ в Європі”, – сказав Сікорський.

Він додав, що на територіях України, окупованих Росією, відбувається переслідування релігійних меншин, включаючи баптистів. Через це Джонсон, який має баптистські переконання, не може залишитися осторонь від допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *