Сб. Кві 27th, 2024
Начальник генерального штабу Збройних сил Польщі Вєслав Кукула. Фото: radiosvoboda

У польських військових є дві версії, чому російська ракета з’явилася у їх авіапросторі. Попередньо встановлено, що повітряний простір країни НАТО порушила крилата ракета Х-101. Про це повідомив очільник Генштабу Збройних сил країни Вєслав Кукула, повідомляє Радіо Свобода.

Військовий відзначив, що російські ракети є неточними. Тому ймовірним є два сценарії інциденту: можлива як провокація, так і помилка.

За його словами, ухвалити рішення не збивати ракету було непросто. Бо ціль знаходилася на межі двох країн. У разі втручання наслідки могли бути непередбачуваними і вийти за межі території, що знаходиться під контролем Польщі.

«Те ж саме стосується і України, яка, стріляючи у відповідь, ризикує випадковим падінням ракети на польську землю.», – підкреслив Вєслав Кукула.

Нагадаємо, у ніч на 24 березня під час російського ракетного удару по Україні один з боєприпасів залетів з боку Польщі. У небі на Люблінським воєводством російська ракета перебувала 39 секунд, за нею спостерігали радари. Як повідомив речник Оперативного командування Збройних Сил Польщі, підполковник Яцек Горишевський, у небо піднімалися дві пари винищувачів F-16.

Наказу збити ракету не надавалося. Як пояснив Горишевський, було зрозуміло, що вона прямує транзитом через польську територію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *