Вт. Лип 2nd, 2024
Бійці Харківського гарнізону ДСНС опинилися під ворожим вогнем під час порятунку людей. Фото: Нацполіція України.

Підлим і цинічним нападом назвав президент Володимир Зеленський чергову нічну атаку росіян по Харкову, внаслідок якої загинуло четверо людей.

Як повідомив глава держави, під удар трьох російських «шахедів» у Харкові потрапив звичайний житловий будинок. Коли на місце приїхали рятувальники, російські терористи атакували знову.

Повторний удар забрав життя трьох харківських рятувальників: Владислава Логінова, Сергія Байдалінова та Володимира Матюшенка. Також загинула мешканка атакованого росіянами будинку – Зоя Бондюкова. Повідомляється, що понад 10 мирних мешканців постраждали.

«Російські терористи понесуть відповідальність за свої дії в Харкові та за всі акти агресії проти нашого народу.», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що українська влада працює з партнерами над посиленням захисту міст і сіл України.

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, загиблим рятувальникам було від 32 до 52 років. Вони опинилися під ворожим вогнем під час порятунку людей в напівзруйнованому російськими «шахедами» будинку. Ще один працівник Харківського гарнізону ДСНС, за словами Клименка, внаслідок удару отримав тяжкі поранення.

Міністр додав, що ця атака – ще одне підтвердження, що РФ продовжує ігнорувати норми міжнародного права.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *