Вт. Лип 2nd, 2024
Очільники британського і французького МЗС заявили, що Україна має виграти розв'язану Росією війну. Фото: en.trend.az

Заради протистояння глобальним викликам, серед яких є російська агресія проти України, Франція та Англія мають намір поглибити співробітництво. Про це йдеться в сумісній заяві очільників британського і французького МЗС Девіда Кемерона і Стефана Сежурне, яку оприлюднило The Telegraph.

В заяві йдеться, що наразі людство стикнулося з низкою глобальних викликів. Це розв’язана Росією війна проти України, що триває вже третій рік, конфлікт на Близькому Сході, тероризм та кліматичні зміни.

Наголошується, що поодинці з цими викликами не впоратися. Ключову роль у забезпеченні європейської безпеки має відіграти НАТО. Відповідальність за спрямування Альянсу на подолання викліків покладено на Англію і Францію Це їх завдання, як двох країн-засновниць НАТО та ядерних держав.

У заяві Кемерона і Сежурне відзначається, що на саміті Європейського політичного співтовариства, який відбудеться в липні, вони мають намір підтвердити «непохитну підтримку України». Окрім цього обіцяють забезпечити «продуктивний саміт НАТО у Вашингтоні цього літа».

«Ми обоє абсолютно чітко усвідомлюємо: Україна повинна виграти цю війну. Якщо Україна програє, програємо ми всі.», – йдеться в заяві.

Відзначивши суттєві обсяги допомоги Україні, зокрема, надання, ракет Storm Shadow та Scalp, автори додали, що мають зробити ще більше для перемоги над Москвою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *