Вт. Лип 2nd, 2024
Речник Державного департаменту США Метью Міллер. Фото: sky.com

Сполучені Штати після атаки дронами по Запорізькій АЕС закликали Росію забрати своїх військових та цивільний персонал зі станції і передати її під контроль України. Про це під час брифінгу сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер.

За його словами, США слідкують за подіями на захопленому росіянами об’єкті і володіють інформацією про інцидент з БПЛА на станції. Посилаючись на офіційний звіт МАГАТЕ Міллер додав, що, на щастя, атака безпілотниками не поставила під загрозу ядерну безпеку на ЗАЕС.

Він також наголосив, що окупація найбільшої в Європі української атомної станції є «дуже небезпечною грою», яку проводить РФ.

Представник Держдепу США закликав російську владу уникати будь-яких дій, які приведуть до порушення ядерної безпеки. На переконання Міллера, Кремль має вивести своїх військовослужбовців та цивільних працівників зі станції. Та передати її під контроль компетентних органів української влади.

Нагадаємо, ввечері, 7 квітня, на території Запорізької АЕС пролунали вибухи. Внаслідок атаки дронами було пошкоджено конструкції одного з шести реакторів ЗАЕС. Російська влада звинуватила у нападі Київ. У Головному управління розвідки МО заявили про непричетність України до цього інциденту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *