Сб. Лип 27th, 2024
Протести в Грузії. Квітень 2024 року. Фото: andreaciardulli

Влада Грузії, яка застосувала насильство проти учасників акції, незадоволених схваленням закону про іноагентів має бути покарана. З таким закликом виступила депутатка Європарламенту Віола фон Крамон.

На її переконання, Європарламент має виконати такі дії:

  • позбавити Грузію статусу кандидата на членство в ЄС;
  •  запровадити мораторій на європейське фінансування грузинських ініціатив.

Євродепутатка також пропонує ввести санкції проти проросійські налаштованого олігарха Бідзіни Іванішвілі, який де-факто є лідером правлячої партії. Грузинським парламентарям, які підтримали скандальний закон про іноагентів, на думку Віоли фон Крамон, слід заборонити в’їзд до країн Євросоюзу.

Нагадаємо, в Грузії 16 днів поспіль тривають мітинги проти ухвалення закону Про прозорість іноземного впливу, який вважається аналогом російського закону про «іноагентів».

Ввечері 30 квітня грузинські силовики намагалися розігнати протестувальників, які зібралися біля будівлі парламенту у Тбілісі. Спецпризначенці застосували проти людей водомет та сльозогінний газ.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до глави грузинського МВС з вимогою негайно припинити розгін мирної акції та насильство над протестувальниками. Вона також пообіцяла ветувати скандальний законопроєкт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *