Вт. Лип 2nd, 2024
Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. Фото: detector.media

Події на фронті найближчим часом залежатимуть від того, чи вдасться повністю окупувати Донбас. Якщо вони виконають це завдання, то надалі відновлять наступ на Харків та Суми. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Economist.

За словами генерала, повна окупація Донбасу є принциповою для Кремля. Завдання вийти на кордони Луганської та Донецької областей було поставлено ще два роки тому.

За інформацією Скібіцького, у Росії видано наказ «взяти що-небудь» або до дня перемоги 9 травня, або до візиту Путіна в Китай, що розпочнеться тижнем пізніше.

Шлях до повної окупації Донбасу лежить через невелике, але стратегічно вдало розташоване місто Часів Яр. На переконання представника ГУР, це місто може очікувати доля Авдіївки, яку ворогу неймовірними зусиллями після тотальних бомбардувань та колосальних втрат вдалося захопити.

«Не сьогодні і не завтра, звісно, але все залежить від наших резервів і поставок», – прокоментував Вадим Скібіцький  подальші події у Часовому Яру.

Генерал відзначив, що росіяни досягли тактичного успіху Очеретиному, де нещодавня ротація українських військ була провалена. Супротивник зміг прорвати першу лінію української оборони і створив плацдарм площею 25 кв. км.

Генерал підкреслив, що за два роки російській армії вдалося еволюціонувати. В минулому залишилася зарозуміла організація зразка 2022 року. Тепер вона виступає як «єдиний орган, з чітким планом і під єдиним командуванням».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *