Сб. Лип 27th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: abcnews

Участь президента США Джо Бадейна в мирному саміті у Швейцарії дуже важлива. Якщо американський лідер пропустить цей форум, це дуже потішить російського диктатора Володимира Путіна. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час сумісної прес-конференції з прем’єром Бельгії Александром де Кроо.

За словами Зеленського, досі не відомо, на якому рівні Вашингтон підтримує саміт миру у Швейцарії, що має відбутися 15-16 червня.

Президент підкреслив, що дуже хотів, щоб форум відвідав особисто Джо Байден. На переконання Зеленського, це важливо, бо інші лідери дивляться на реакцію США.

Гарант додав, що відсутність американського лідера надзвичайно потішить російського диктатора.

«Неприсутність його (Байдена). Цьому буде аплодувати Путін, причому стоячи», — сказав Володимир Зеленський.

Стосовно участі країн так званого Глобального півдня український лідер відзначив, що Китай та Бразилії поки що не визначилися стосовно своєї участі у роботі саміту. Проте є добрий сигнал від деяких представників африканських держав.

Зеленський додав, що з приводу саміту миру Україна відкрита для всіх, думка кожного важлива, не лише великих країн.

Раніше Bloomberg, посилаючись на власні джерела, повідомив, що президент США Джо Байден, скоріш за все, пропустить мирний саміт у Швейцарії. Глава американської держави вважає за краще відвідати вечірку у Голлівуді, де збиратимуть кошти на його передвиборчу кампанію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *