Сб. Лип 27th, 2024
Джон Кірбі. Фото: foxnews

Вашингтон засуджує ізраїльський удар по місту Рафах в секторі Газа, внаслідок якого загинули десятки палестинських біженців. Проте не вважає, що цією атакою Ізраїль перетнув накреслені президентом Джо Байденом «червоні лінії». Про це повідомив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє AP.

За словами Кірбі, Ізраїль, як того вимагають США, не розпочав широкомасштабну операцію в місті Рафах. Тож, на переконання Білого дому, червоні лінії щодо утримання від майбутніх поставок наступальних озброєнь не було порушено.

Відтак США не змінюють політику відносно Ізраїлю після загибелі біженців. При цьому засуджують удар, що привів до смерті цивільних.

Кірбі додав, що у Білому домі США слідкують за результатами ізраїльського розслідування цього удару. Влада Ізраїлю визнала, що під час авіаудару сталася трагічна помилка.

В адміністрації Байдена припускають, що цивільні загинули через вторинний вибух після результативного удару по двох бойовиках ХАМАСу.

«Ми розуміємо, що в результаті цього удару було вбито двох високопоставлених керівників ХАМАС, які несуть безпосередню відповідальність за напади», – сказав Джон Кірбі.

Він підкреслив, що США неодноразово наголошували Ізраїлю на необхідності застосування всіх можливих заходів, які убезпечать мирних людей.

Нагадаємо, 26 травня Ізраїль завдав удару по табору палестинських біженців у місті Рафах. За даними МОЗ Гази, які оприлюднило Politico внаслідок атаки загинули орієнтовно 45 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *