Сб. Вер 28th, 2024

Сеул після укладання військового пакту Росією та КНДР має намір переглянути власні зобов’язання щодо не постачання зброї воюючим країнам. Про це сказав Чан Хо Джин, радник президента Південної Кореї з питань нацбезпеки, пише Associated Press.

Як відзначає видання досі Сеул надавав Києву фінансову та гуманітарну допомогу. Також підтримував у політичній площині. При цьому уникав прямих і та публічних постачань зброї, посилаючись на власну заборону, встановлену для країн, що беруть активну участь у конфліктах.

За словами Чана Хо Джин, Південна Корея перегляне питання про надання зброї Україні, щоб допомогти їй у боротьбі з російським вторгненням.

Чиновник президентської канцелярії зробив таку заяву наступного дня після підписання угоди про «всеосяжне партнерство», яку уклали очільники Росії та КНДР Володимир Путін й Кім Чен Ин.

За інформацією російських ЗМІ, документ передбачає взаємні зобов’язання обох країн у випадку нападу на одну з них. Офіційне північнокорейське агентство додало, якщо один з учасників угоди зазнає вторгнення і буде втягнутий у стан війни, інший має без зволікання задіяти «всі засоби, що є в його розпорядженні».

В офісі президента Південної Кореї Юн Сок Йола засудили вказану угоду. На переконання Сеула, вона загрожує безпеці Півдня і порушує резолюції Ради Безпеки ООН. В офісі також попередили, що ця домовленість Росії та КНДР «матиме негативні наслідки для відносин Сеула з Москвою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *