Пн. Лип 1st, 2024

Росія налаштована продовжувати війну, тож до мирних пропозицій, про які нещодавно казав очільник Кремля Володимир Путін, не слід ставитися занадто серйозно. Так вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє BR.

Як пише видання, очільник німецького уряду під час виступу у Бундестазі наголосив, що російський диктатор відданий війні. І цей факт, на переконання канцлера, не можна ігнорувати.

Олаф Шольц впевнений, що справжні наміри Володимира Путіна виявили висунуті ним умови щодо припинення вогню в Україні. За його вимогами, Київ має поступитися територіями, які не захопила армія РФ та відмовитися від будь-якої військової допомоги в майбутньому.

«Той, хто вважає, що «це призведе до тривалого миру в Європі, мабуть, багато дивиться Russia Today (російський пропагандистський канал – прим. ред)», – цитує Олафа Шольца видання.

Німецький лідер наголосив, що у Москві, на жаль, не хочуть миру.

На переконання канцлера, російському диктатору слід усвідомити, що він не здатний досягти своєї мети підпорядкувати Україну на полі бою.

Німецький лідер також підкреслив, що розрахунок Путіна на призупинення фінансової підтримки Києва з боку Заходу зазнав краху. Як відзначив Олаф Шольц, лідери G7, узгодивши у середині червня надання Україні кредиту на 50 млрд надіслали очільнику Кремля «чіткий сигнал».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *