Пн. Лип 1st, 2024
Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький. Фото: rbc.ua

Український уряд напрацьовує можливість змінити методику застосування відключення світла для частини прифронтових територій. Про це повідомив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький, в інтерв’ю виданню Hromadske.

За словами посадовця, йдеться про регіони, де склалася важка гуманітарна ситуація та існують реальні загрози життю через російські обстріли.

Він додав, що наразі планують визначити зону поблизу лінії фронту, де відключення більше не застосовуватимуть.

«Очікуємо, що найближчими днями будуть визначені конкретні райони, які вже не відключатимуть», – сказав Володимир Кудрицький.

Посадовець попередив, що стабілізаційні відключення в Україні триватимуть ще довго, бо через російські обстріли втрачено 9 ГВт потужності. Це, як наголосив Кудрицький, величезне число.

Він також порадив українцям бути готовими до важких сценаріїв і взимку. Це важливо, оскільки, за його словами, всі об’єкти енергетики від ворожих ударів під землю не сховаєш. Таке можна зробити з пультами управління великих електростанцій або магістральних високовольтних підстанцій. Однак безпосередньо ці об’єкти ніяк під землю не сховаєш, бо деякі з них, як відзначив Володимир Кудрицький, можуть займати площу у 200 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *