Пн. Лип 1st, 2024

Кандидат у президенти США Дональд Трамп переконаний, що Україна через великі людські втрати програє війну Росії. Про це він заявив під час дебатів зі своїм суперником, чинним главою держави Джо Байденом.

«Україна не виграє цю війну. У них закінчуються люди, у них закінчуються солдати. Вони втратили так багато людей. Вони втратили ці величні міста із золотими тисячолітніми куполами», – заявив Дональд Трамп.

Винуватцем розв’язаної Росією війни він назвав Джо Байдена. За словами лідера республіканців, напад стався через «дурні рішення», схвалені чинним главою держави.

Під час дебатів Трамп кілька разів повторив, що якби був президентом, то РФ не вдерлася б в Україну. Він також переконаний, що результатом політки його опонента буде третя світова війна.

Експрезидент знову заявив, що зможе швидко врегулювати бойові дії між Росією та Україною, але не уточнив, як саме. Він також назвав неприйнятними умови припинення війни, які висунув Путін.

Джо Байден, своєю чергою, назвав кремлівського диктатора військовим злочинцем. Чинний глава держави відзначив, що небажання Трампа допомагати Україні може підштовхнути Росію до нападу на одну з держав НАТО. Через що збільшується загроза початку третьої світової війни

Відзначимо, що Джо Байден та Дональд Трамп провели перші з 2020 року дебати. В студії телеканалу CNN, де 28 червня цього року зустрілися 81-річний та 78-річний кандидати, не було глядачів, лише перша леді Джіл Байден та кілька республіканців. Ведучі запропонували опонентам відповісти на запитання, зокрема, про високу інфляцію, право на аборти, незаконну міграцію, повномасштабне вторгнення РФ в Україну і допомогу Києву, боротьбу зі зміною клімату і визнання результатів виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *