Нд. Жов 6th, 2024
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан прибув до Китаю. 8 липня 2024 року. Фото: reuters.

8 липня угорська делегація, яку очолив прем’єр країни Віктор Орбан, прибула до Китаю. Як повідомив політик у соцмережі Х (Twitter), мета візиту – миротворча місія.

«Після Києва та Москви прибули до Пекіна, третьої станції миротворчої місії», – написав угорський урядовець.

Він вважає, що КНР – ключова держава у створенні умов для миру у розв’язаній Росією війні проти України. Саме це, за словами Віктора Орбана, мотивувало його приїхати до Пекіну, на зустріч з очільником Китаю Сі Цзіньпіном.

Угорський прем’єр також відзначив, що попередня їхня зустріч відбулася два місяці тому, під час офіційного візиту китайського лідера до Будапешта.

У поїздці до Пекіну Орбана супроводжує очільник угорського МЗС Петер Сіярто. Про це дипломат повідомив у Facebook та оприлюднив фото з зустрічі з Сі Цзіньпіном.

«Пекін – це мирна місія 3.», – написав міністр.

Він додав, що угорці є миролюбною нацією. Вони прагнуть миру, балансу і гармонії.  На переконання Сіярто, Китай – одна з держав, що діє «найрішучіше, найгучніше і найприхильніше до справи миру».

Нагадаємо, 2 липня Віктор Орбан відвідав Київ та поспілкувався з президентом Володимиром Зеленським. За словами прем’єра, він запропонував українському лідеру перше, ніж почати мирні переговори з РФ, подумати над припиненням вогню на полі бою.

5 липня угорський політик приїхав до Москви, де зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Після цього Орбан наголосив, що позиції України та РФ щодо миру дуже далекі одна від одної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *