Нд. Вер 8th, 2024
Прем’єр Індії Нарендра Моді та російській диктатор Володимир Путін. Ново-Огарьово. 8 липня 2024 року. Фото: Нарендра Моді/facebook

Поїздка, яку прем’єр Індії Нарендра Моді здійснив до Москви паралельно з масованим ракетним ударом росіян по Україні, та не приховував радості від зустрічі з Путіним, викликає величезне розчарування. Про це заявив президент Володимир Зеленський в соцмережі Х (Twitter).

Він підкреслив, що візит відбувається в день, коли російська ракета влучила в найбільшу в Україні дитячу лікарню. В медзакладі, в який поцілили військові РФ, зокрема, надавали допомогу онкохворим дітям. Внаслідок удару багато хто був похований під завалами.

«Це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в Москві в такий день», – написав Володимир Зеленський.

За даними президента, внаслідок ракетної атаки по Україні, яку росіяни здійснили 8 липня, загинули щонайменше 38 людей. 190 отримали поранення.

Відзначимо, що 8 липня розпочався дводенний візит прем’єра Індії Нарендри Моді до РФ. Як повідомив індійський політик в соцмережі Х, російський диктатор Володимир Путін влаштував йому прийом в резиденції в Ново-Огарьово під Москвою.

Як пишуть російські пропагандистські ЗМІ, під час зустрічі Путін обійняв Моді та привітав прем’єра Індії як «любого друга».

Відзначимо, що індійський уряд жодного разу публічно не засудив агресію Росії проти України. Нарендра Моді заявляв, що війна призводить до людських страждань й загострює проблеми глобальної економіки. На його переконання, «конфлікт» між Україною та РФ слід завершити шляхом мирних переговорів.

На цьому тлі Індія охоче купує російську нафту. У грудні минулого року Нью-Делі експортував з РФ до 1 млн барелів сировини на добу. Разом з цим уряд Моді пильно слідкує за санкціями, та запевняє, що у разі запровадження вторинних обмежень, обсяги закупівель будуть знижені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *