Чт. Сер 22nd, 2024
Міністр оборони Рустем Умєров. Фото: РБК-Україна

Західним партнерам України, зокрема США, слід скасувати заборону на удари з наданої ними зброї по військових об’єктах на території Росії. Це не призведе до загострення на війні, сказав міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв’ю американському телеканалу Fox News.

На переконання чиновника, ескалації не буде, оскільки росіяни вже загострили ситуацію, завдаючи ударів по цивільних об’єктах, зокрема по лікарнях.

Міністр підкреслив, що ЗСУ мають захистити мирне населення, життєво важливу інфраструктуру від таких атак. Для цього українським оборонцям потрібне більше засобів ППО. Водночас, за словами міністра, щоб зменшити загрози російських повітряних ударів, необхідно бити вглиб території ворога.

«Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо завдати ударів по військових цілях. Тому ми хочемо функціональних рішень, щоб захистити наші міста», – пояснив Рустем Умєров.

Він додав, що ЗСУ здатні здобути перемогу у розв’язаній Росією війні. Однак затримки з наданням зброї з боку партнерів та їх вагання щодо дозволів бити по російській території – все це віддаляє переможне для України завершення війни.

Як відзначив Умєров, час дуже важливий, однак українці здатні та можуть перемогти росіян на полі бою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *