Нд. Вер 8th, 2024
Ллойд Остін. Фото: reutersЛлойд Остін. Фото: reuters

Андрій Бєлоусов, який обіймає посаду міністра оборони Росії, подзвонив до свого американського колеги Ллойда Остіна через інформацію про таємну операцію України. Про це повідомляє видання New York Times.

Журналісти поспілкувалися з посадовцями, які обізнані з питанням. Відомо, що від початку повномасштабної війни Остін розмовляв телефоном з російським міністром оборони п’ять разів. Зокрема дзвінки ініціював Пентагон, оскільки мав намір уникнути прорахунків, які б спричинили ескалацію війни.

Бєлоусов був призначений на посаду нещодавно, тож вперше Остін встановив контакт з ним 25 червня. Тоді у відомстві США заявили, що намагаються тримати лінії для зв’язку відкритими. Тож 12 липня Бєлоусов подзвонив сам.

У розмові він висловив попередження – за його словами, росіянам вдалося виявити таємну українську операцію проти Кремля. На їхнє переконання, вона проводилася за попереднього погодження з американцями.

Російський міністр запитав Остіна, чи знає той про ці дії та те, що вони можуть спричинити загострення відносин між Вашингтоном та Москвою. Тоді як у Пентагоні здивувалися такій інформації, водночас сприйняли слова доволі серйозно. Зокрема після обговорення американські посадовці зв’язалися з Україною та попрохали не робити задуманого.

Медіа стверджує, що попри залежність Києва від підтримки Сполучених Штатів, українська влада не завжди відверта перед американськими колегами. Йдеться про операції, що спрямовані проти російських об’єктів у тилу РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *