Чт. Вер 19th, 2024
F-16. Фото: REUTERSF-16. Фото: REUTERS

В Україну прибули перші винищувачі F-16, які надали Нідерланди, йдеться про шість бортів бойових літаків.

Про це повідомляє видання The Times.

Чиновник, який побажав залишитись неназваним, підтвердив, що до України надійшло вже шість винищувачів. Їх надали у рамках програми з посилення сил для оборони українського неба. Зокрема перші літаки надійшли від Нідерландів, а ще декілька невдовзі має надати Данія.

Втім, українські посадовці ніяк не прокоментували прибуття довгоочікуваних літаків. Зокрема, про це писало британське видання Bloomberg. Медіа розмістили таку публікацію у середу, 31 липня. Натомість надання літаків не підтверджували в уряді Нідерландів.

Співрозмовники Bloomberg не зауважили, чи можливо українським пілотам, які проходили навчання на F-16, одразу ж використовували літаки, чи все ж на це знадобиться певний час.

Зазначимо, що на початку липня Міноборони Нідерландів у документі до парламенту проінформувало, що незабаром відбудеться перша поставка винищувачів. А у червні президент України Володимир Зеленський розповідав, що скоро мають прибути й данські літаки.

За даними деяких медіа Київ очікував, що отримає від союзників цього літа шість винищувачів F-16, а загалом прагне мати вже 20 до кінця року. Наразі відомо, що Данія зобов’язалася надіслати 19 літаків, тоді як Нідерланди 24. Також винищувачі обіцяли надати Норвегія та Бельгія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *