Пн. Вер 16th, 2024
Камала Гарріс. Фото: reutersКамала Гарріс. Фото: reuters

Камала Гарріс, яка обіймає посаду віцепрезидентки США та планує взяти участь у виборах очільника США, отримала підтримку 99% делегатів Демократичної партії на онлайн-голосуванні. Про це повідомляє видання AP.

Керівництво політичної сили після завершення п’ятиденного голосування анонсувало, що за Гарріс виступили 99% делегатів. Минулого тижня партія проінформувала, що Гарріс отримала достатньо голосів, аби стати кандидатом від демократів на виборах цьогоріч.

Гарріс була одним кандидатом у онлайн-голосуванні, яке тривало до вечора понеділка. У ньому взяли участь орієнтовно 4500 демократів та мали змогу висловити свою підтримку Гарріс через захищену електронну пошту.

Наразі Камалу Гарріс мають формально затвердити на з’їзді, що означатиме її офіційне висунення на вибори. Зустріч демократів запланована 19 серпня. Відповідну процедуру проводили після того, як президент Джо Байден, який переміг праймериз, ухвалив рішення вийти з передвиборчої гонки.

Очікується, що у вівторок, 6 серпня, Гарріс визначиться з кандидатом у віцепрезиденти. Згідно даних агентства Reuters, список звузився до двох посадовців, зокрема губернатора Пенсильванії Джоша Шапіро і губернатора Міннесоти Тіма Волза.

За останніми голосуваннями, віцепрезидентка США змогла отримати вагому підтримку та потужно оновила перегони перед виборами. Зокрема за неї голосують темношкірі, молоді виборці та жінки, які сподіваються, що вона сприятиме їхнім інтересам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *