Чт. Тра 23rd, 2024
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото: FlickrПрем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото: Flickr

Віктор Орбан, очільник угорського уряду, має намір зустрітися з колишнім президентом США Дональдом Трампом. Зустріч має відбутися цього тижня в американській Флориді. Політики говоритимуть, зокрема, про те, як можна припинити російсько-українську війну.

Про це пише Bloomberg.

Голова угорського МЗС Петер Сійярто зазначив, що зустріч Орбана з Трампом має на меті обговорення двосторонніх відносин між Будапештом та Вашингтоном.

За його словами, потрібно також вести діалог про закінчення війни в Україні. Дипломат стверджує, що “Київ не може перемогти Росію”, а “Росія не в змозі перемогти весь Захід”.

Як відомо, раніше Орбан закликав до негайного припинення вогню й перемовин між Києвом та Москвою, але політик не пропонував жодних конкретних рішень для вирішення конфлікту.

Україна має формулу миру з 10 пунктів, яка передбачає повний вихід Росії з усіх окупованих територій, включаючи Крим, який був анексований у 2014 році. При цьому виключаються переговори з диктатором Володимиром Путіним. Росія заявила, що не прийме такі умови. Своєю чергою Путін закликав до повалення уряду України та ставив під сумнів існування країни, залишаючи мало місця для початку мирних переговорів, зауважує Bloomberg.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *