Сб. Лип 27th, 2024
Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: ellitoral.com

Американські високопосадовці на тлі неспроможності Конгресу США вже півроку ухвалити законопроект про допомогу Україні незадоволені українськими ударами по об’єктах на території РФ. Вашингтон не підтримує такі удари, сказав під час пресконференції у Парижі держсекретар США Ентоні Блінкен. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Журналісти попросили американського чиновника оцінити, чи є правильним стратегічним ходом для України атаки по російських НПЗ. У відповідь Ентоні Блінкен зауважив, що США «з перших днів роблять все можливе», щоб україніці могли захистися від російського збройного нападу.

«В той же час, ми ані підтримуємо, ані заохочуємо удари України за межами її території», – сказав представник Вашингтону.

Держсекретар США прибув до Парижу 2 квітня. Під час візиту він проведе зустрічі з міністром оборони Себастьяном Лекорню, очільником МЗС Стефаном Сежурне і президентом Емманюелем Макроном.

Як повідомляє Голос Америки, мета цього візиту – перемовини Блінкена з французькими лідерами про ситуацію в Україні та Газі.

Раніше видання Financial Times з посиланням на свої джерела повідомляло, що Вашингтон начебто закликав Київ припинити удари безпілотниками по російських нафтопереробних підприємствах. За словами співрозмовників FT, американська влада стурбована тим, що вихід з ладу російських НПЗ спровокує зростання світових цін на нафту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *