Сб. Лип 27th, 2024
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Фото: rbc.ua

Військові країн ЕС можуть бути відправлені до України. Але не для участі у бойових діях, а для підсилення військової підготовки українських бійців. Таку позицію озвучив естонський міністр оборони Ханно Певкур в інтерв’ю австрійському виданню Die Presse.

За словами міністра, іноземні військові сили вже присутні в Україні. Йдеться, як про військових аташе, так і інших представників НАТО, які періодично приїжджають до України.

Тож, на переконання Ханно Певкура, пропозиція Емманюеля Макрона відносно відправки західних військових до України здебільшого торкалася «сфери навчання».

Естонський міністр відзначив, що підготовкою українських бійців займаються у Великій Британії, Польщі. В Естонії пройшли навчання півтори тисячі українців.

«Чи могли б ми зробити те саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати воюватимуть в окопах в Україні», – сказав Ханно Певкур.

Нагадаємо, напередодні другої річниці широкомасштабного російського вторгнення президент Франції Емманюєль Макрон озвучив ідею про можливість відправки солдатів НАТО до України.

За інформацією Le Monde, Макрон казав своєму оточенню, що розмірковує про відправку французьких військових до Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *