Сб. Лип 27th, 2024
Відповідальність за теракт у підмосковному «Крокус сіті» взяла на себе «Ісламська держава». Фото: Слово і діло

Провину за стрілянину у «Крокус сіті» росіяни здебільшого схильні покладати на Україну, а не на «Ісламську державу», яка взяла відповідальність за цю атаку. Про це свідчать результати опитування, проведеного центром досліджень Open Minds, пише Financial Times.

Як свідчать дані опитування, понад 50% респондентів впевнені у причетності України до теракту. 27% вважає винними представників ІДІЛ.

6% респондентів звинувачують «колективний Захід»: НАТО, США та Велику Британію.

Частина опитаних побачила у трагедії «російський слід». Менше 5% вважають причетними до стрілянини російських ветеранів. Трохи більше 2% поклали відповідальність на вітчизняних авторитетів.

Найбільше вірять у причетність України до теракту у віковій групі від 31 до 50 років. Молодші росіяни (18-30 років) здебільшого згодні, що теракт скоїли представники ІДІЛ.

Нагадаємо, ввечері в п’ятницю, 22 березня група чоловіків в камуфляжі відкрила вогонь з автоматів по глядачах, що зібралися на концерт групи «Пікнік» в «Крокус сіті» в підмосковному місті Красногорськ. Внаслідок атаки, за оновленими даними, загинуло 144 людини.

Відповідальність за цю атаку взяла на себе «Ісламська держава».

За інформацією Reuters, влада Ірану за декілька днів до стрілянини під Москвою надала Кремлю інформацію про можливий великий теракт на території Росії.

Понад 50% росіян повірили, що до теракту у “Крокусі” причетна Україна. Фото: FT

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *