Пн. Вер 16th, 2024
Верховна Рада. Фото: WikipediaВерховна Рада. Фото: Wikipedia

Під час засідання у середу, 4 вересня, Верховна Рада провела голосування щодо відставки п’ятьох міністрів та очільника Фонду державного майна. Про це повідомляє депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

Спершу розглядали заяву про відставку голови Фонду держмайна Віталія Коваля – нардепи провалили голосування, оскільки рішення підтримали 225 депутатів, тобто їм не вистачило 1 голосу.

Надалі народні обранці голосували за звільнення голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна. Перед цим він виступив у Верховній Раді зі звітом про свою діяльність. «За» його відставку проголосували 243 особи. Железняк зауважив, що Камишін має перейти до Офісу президента та обійме посаду стратегічного радника глави держави.

Після цього Верховна Рада не змогла ухвалити рішення про відставку Ірини Верещук, віцепрем’єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. «За» віддали голос лише 214 депутатів.

Водночас 241 обранець підтримав звільнення Ольги Стефанішиної, віцепрем’єр-міністерки, міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Натомість Ярослав Железняк підкреслив, що 5 вересня Стефанішину буде призначено на ту ж посаду, але до неї додатково доєднають посаду міністра юстиції.

Також депутати звільнили Руслана Стрільця, очільника міністерства захисту довкілля та природних ресурсів  – рішення підтримали 244 народних обранці. За словами Железняка, надалі міністерство, ймовірно, очолюватиме Світлана Гринчук, яка обіймає посаду заступниці міністра енергетики.

На засіданні ВР розглянула й відставку міністра юстиції Дениса Малюськи. “За” проголосували 249 депутатів. Зауважимо, що депутати так і не розпочали голосування щодо заяви про відставку очільника МЗС Дмитра Кулеби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *