Пн. Вер 16th, 2024
Мішель Барньє. Фото: gettyimagesМішель Барньє. Фото: gettyimages

Французький президент Емманюель Макрон призначив нового главу уряду. Цю посаду обійняв консерватор Мішель Барньє, колишній єврокомісар. Про це повідомляє видання BFMTV.

Очільник Франції Макрон після тривалих консультацій з політичними силами визначився з кандидатурою на пост прем’єр-міністра. За 60 днів після парламентських виборів президент все ж ухвалив рішення про призначення Мішеля Барньє.

Політику 73 роки, він став найстаршим очільником уряду Франції. Барньє займався переговорним процесом між ЄС та Великою Британією щодо виходу країни з об’єднання. Перед тим він також обіймав деякі посади в французькому уряді та був комісаром Євросоюзу.

Єлисейський палац зауважив, що, на думку Макрона, новий прем’єр та майбутній уряд відповідають умовам, аби якомога більше об’єднати людей та зберігати стабільність.

Медіа зазначає, що Мішель Барньє матиме серйозні виклики під час каденції, зокрема він може зіткнутися з вотумом недовіри.

Нагадаємо, раніше ЗМІ припускали, що прем’єром стане Бернар Казньов, він вже був на цій посаді за президента Франсуа Олланда, а ще очолював Міністерство внутрішніх справ. Він також представник правоцентристів.

Зазначимо, що Макрон відмовився призначати на пост глави уряду кандидатку від лівої партії «Новий народний фронт», яка перемогла на виборах, тому розпочав дискусії з фракціями. Попередньо, цю посаду обіймав Габріель Атталь, який подав у відставку після результатів виборів до парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *