Пн. Тра 13th, 2024
В Міноборони кажуть, що за кордоном повістки до армії не вручатимуть. Фото: wz.lviv.ua

Чоловікам призовного віку, що перебувають за кордоном, не обов’язково повертатися до України для оновлення своїх військово-облікових даних. Це можна буде зробити за допомогою спеціальних онлайн та офлайн-сервісів, розповів в етері «Радіо Свобода» речник міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За його словами, оновити військово-облікові дані можна буде в консульських установах або через електронний кабінет військовозобов’язаного.

Речник Міноборони зауважив, що онлайн-сервіс поки що в розробці. Електронний кабінет планують запустити орієнтовно в червні. До цього слід врегулювати низку важливих технічних питань, зокрема, кібербезпеки.

Дмитро Лазуткін додав, що процедура проходження медичного огляду через електронний сервіс не передбачається.

Оновити військово-облікові дані слід протягом 60 днів з 18 травня, коли набере чинності закон про мобілізацію. Згідно з цим законом вручення повісток через електронний кабінет не передбачається.

Відносно повісток офлайн, то за кордоном українські територіальні центри комплектування і соціальної підтримки (ТЦК СП) працювати не будуть. Тож, як відзначив речник Міноборони, вручення повісток військовозобов’язаними за межами України виглядає нереальним.

Нагадаємо, з 23 червня в українських консульських центрах за кордоном, посилаючись на технічні причини, припинили видавати документи чоловікам у віці від 18 до 60 років. При цьому надання консульських послуг жінкам та дітям не обмежували.

Того ж дня Кабмін розпорядився видавати чоловікам призовного віку внутрішні та закордонні паспорти лише у територіальних підрозділах ДМС, тобто лише в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *