Ср. Вер 18th, 2024
Урсула фон дер Ляєн. Фото: reutersУрсула фон дер Ляєн. Фото: reuters

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирішила відкласти представлення 26 членів відомства на посади єврокомісарів. Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на три джерела.

Спершу очікувалося, що команда президентки Єврокомісії у середу, 11 вересня, проведе зустріч з лідерами політичних фракцій парламенту Європи, а після відбудеться оголошення наступного складу колегії комісарів. Натомість наразі це засідання перенесли на наступний тиждень, коли Європарламент матиме заплановану зустріч у Страсбурзі.

На відтермінування оголошення також впливає рішення Словенії. Держава висунула кандидаткою Марту Кос, яка має допомогти фон дер Ляєн досягнути мети гендерного балансу у складі Єврокомісії. Втім, словенський парламент все ще роздумує над такою кандидатурою.

Час оголошення у середу не був остаточно визначений. Через це деякі чиновники мали сумніви, як саме мине зустріч з політичними лідерами. Вони висували два варіанти: або ж просто як обмін думок, або з офіційним оголошенням оновленої команди.

Втім, більшість все ж дотримувалася переконання, що фон дер Ляєн не пропустить дедлайн, оскільки це можуть сприйняти як ганьбу. Натомість таке очікування рішення від словенського парламенту надає президентці Єврокомісії нагоду провести більше консультацій з державами ЄС та посадовцями щодо розподілу найвищих посад.

Зазначимо, що глава Єврокомісії планує зустріч з Європарламентом наступного тижня. Наразі точна дата ще не погоджена, ймовірно, це буде вівторок чи середа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *