Чт. Вер 19th, 2024
Ракета Storm Shadow. Фото: AFPРакета Storm Shadow. Фото: AFP

П’ять колишніх міністрів оборони Великої Британії спільно з експрем’єром Борисом Джонсоном звернулися до очільника уряду Кіра Стармера з проханням дозволити Україні використання Storm Shadow по цілях в РФ. Про це повідомляє видання The Sunday Times.

За даними видання, міністри наголошують, що подальша затримка з рішенням буде лише підбадьорювати Володимира Путіна. Вони вважають, що існує можливість надати дозвіл і без згоди Сполучених Штатів.

Бен Воллес говорить, що якщо не досягнути згоди, то Британія може стати тим, хто виконує вимоги Кремля, аби принести мир. Джонсон зазначає, що нема жодних підстав, аби затримувати надання дозволу.

Грант Шеппс зауважив, що замість того, аби чекати погодження з боку США, Кір Стармер може надати вкрай потрібний сьогодні дозвіл президенту Зеленському. Він вважає, що це те лідерство, яке потрібне Києву наразі.

Гевін Вільямсон кажуть, що Британія повинна зберігати свою ключову роль в підтримці Україні. Адже за цим активізується міжнародна реакція. За його словами, держава стала першою у Європі, хто надав Україні летальну зброю та продовжує надавати допомогу на шляху до перемоги.

Пенні Мордонт та Ліам Фокс стверджують, що бездіяльність ставлять під загрозу Володимира Зеленського. А партнери України вже знають, що без цього дозволу українці не можуть запобігти продовженню вбивства свого населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *