Пн. Жов 7th, 2024
Андрій Єрмак. Фото: ОПАндрій Єрмак. Фото: ОП

Українцям представлять План перемоги у війні, який ініціював глава держави Володимир Зеленський, але не з усіма положеннями, оскільки деякі деталі засекречені.

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак у етері телемарафону «Єдині новини».

Чиновник підкреслив, що, як раніше обіцяла влада, після презентації Плану перемоги західним союзникам, його зможуть показати також і українцям. Втім, не слід очікувати усіх подробиць документа, адже деякі речі все ж залишаться закритими.

Єрмак додав, що певні пункти Плану мають «чутливий характер». Тож через це потрібно притримати їх у таємниці, аби про них не дізналося російське керівництво.

За його словами, усе, що стає публічною інформацією, чують не тільки всередині країни, а й в агресора. Це вже є вагомою причиною, аби залишити деякі пункти в таємниці. Він додав, що найкраще побачити реалізацію Плану вже на російській території.

Єрмак висловив сподівання, що громадяни України й так розуміють потребу приховування певних аспектів, оскільки українці часто краще за самих політиків можуть окреслити поточну ситуацію.

Нагадаємо, План перемоги в російсько-українській війні вперше згадав президент ще наприкінці серпня. Згодом глава держави розповів, що для його реалізації знадобляться швидкі дії партнерів. Під час візиту до Штатів Зеленський показав документ кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу. А також чинному главі державі Джо Байдену та Конгресу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *