Пт. Жов 18th, 2024
Програма "Національний кешбек". Фото: МінекономікиПрограма "Національний кешбек". Фото: Мінекономіки

Протягом 22-31 жовтня українці зможуть отримати перші виплати грошей у рамках програми «Національний кешбек». Кошти перерахують на картки 646 378 громадян.

Про це повідомили у Мінекономіки.

Загалом за вересень українці заробили 37,2 мільйона гривень. Відповідний кешбек можна буде витратити на різноманітні послуги, зокрема комунальні, медичні, транспортні та інші. Є можливість спрямувати накопичення на потреби Збройних Сил України.

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, важливо, щоб громадяни України купували вітчизняні товари. Вона зазначила, що додаткові переваги стануть соціальною підтримкою, а також розвиватимуть українських виробників.

У жовтні зарахування на картки слід очікувати тим, хто купив у вересні продукцію від підприємств, які приєдналися до програми. Мінімальна сума накопичення становить 2 гривні, тоді як максимальна 3000 гривень.

Втім, отримають кошти за вересень лише 646 378 користувачів, тоді як ще близько 300 тисяч не зможуть використати кешбек, допоки не відкриють спеціальну картку у банку-партнері. Після оформлення рахунок слід підв’язати в мобільному застосунку «Дія». Фінанси за вересень нікуди не зникнуть, але будуть нараховані вже в листопаді.

Зазначимо, що відповідно до закону про підвищення податків «Національний кешбек» звільнили від оподаткування. Щомісяця виплата кешбеку проходитиме з 20 числа наступного місяця за попередній.