Нд. Вер 29th, 2024

Якщо на дострокових парламентських виборах у Франції президентська політсила покаже слабкий результат, глава держави не залишить свою посаду. Про це Емманюель Макрон сказав на пресконференції 12 червня, повідомляє BFMTV.

Французький лідер повідомив, що після виборів згідно з Конституцією країни, призначить нового очільника уряду. Проте, на переконання Емманюеля Макрона, це не означає передачу контролю ультраправим.

Він відкинув можливість своєї потенційної відставки, назвавши такі повідомлення абсурдними.

«Я покладу край ідеї, якої насправді ніколи не існувало. Це абсурд», – наголосив глава французької держави.

Він додав, що не хоче віддавати ключі від влади крайнім правим у 2027 році (йдеться про майбутні президентські вибори – прим. ред).

На його переконання, наразі в країні триває боротьба між «тими, хто шукає перемоги на виборах» та «тими, хто бореться за Францію».

Нагадаємо, президент Емманюель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів у неділю, 9 червня. Рішення він ухвалив після оприлюднення попередніх результатів голосування до Європарламенту. Найбільшу кількість голосів, приблизно 30%, набрала правопопулістська сила «Національне об’єднання», яку очолювала конкурентка Макрона на президентських виборах Марін Ле Пен.

Партія чинного очільника держави набрала вдвічі менше. Це дає підстави очікувати, що на дострокових парламентських виборах у Франції праві сили здобудуть більшість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *