Нд. Вер 29th, 2024
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Фото: economist.

Намагаючись прорвати українську оборону, росіяни сконцентрували переважну більшість своїх ударних полків та бригад на Покровському напрямку. Жорстокі бої також тривають поблизу трьох населених пунктів на Донеччині, в Запорізькій та Херсонській областях. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, станом на 17 червня характер дій окупантів не змінився. Вони, як і раніше проводять атаки різної інтенсивності на Покровському, Курахівському, Времівському та Купянському напрямках. Мета ворога – прорвати оборону українських сил та захопити вигідні з тактичної точки зору ділянки місцевості, або населені пункти, важливі для стійкості ЗСУ.

Командувач відзначив, що головним напрямком удару окупантів є Покровський. Окрім цього ворог тисне поблизу низки населених пунктів Глибоке, Часів Яр, Старомайорськ, Роботине, Кринки та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

«Окупанти чудово розуміють, що в результаті поступового надходження великої кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись.», – відзначив Олександр Сирський.

Він додав, що з огляду на це російське командування докладає максимум зусиль, щоб розв’язати низку завдань. По-перше, ворог намагається виснажити українські сили, зірвати підготовку резервів та не допустити переходу ЗСУ до активних наступальних дій. Для досягнення цієї мети віськове керівництво Росії щосили нарощує інтенсивність та розширює географію бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *