Нд. Вер 29th, 2024
Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк. Фото: delfi

Російська пропагандистська машина, на яку Кремль витрачає мільярди доларів, майстерно маскує справжні імперські наміри РФ. Захід близько 20 років спостерігав за цим і тепер має активніше протидіяти. Про це посол Естонії Аннелі Кольк розповіла в інтерв’ю РБК- Україна.

За словами дипломатки, серед лідерів західних країн є чітке розуміння, яким має бути завершення розв’язаної Москвою війни.

«Вони розуміють, що Росія не може перемогти, а Україна не може програти. Але, можливо, не всі з них розуміють, що тут дуже багато поставлено на карту.», – сказала Аннелі Кольк.

Вона додала, що Захід побачив справжнє обличчя Москви, яке вона продемонструвала дуже чітко. Проте очільники демократичних держав мають діяти з огляду на суспільні настрої. Слід також враховувати дію російської пропаганди.

«Ми дуже запізнилися із цим. Насправді, якщо чесно, ми знали це 10 років тому, 20 років тому, що російський вплив, їхня пропагандистська машина, що весь їхній режим побудований на окупації та всіх цих імперіалістичних поглядах», – відзначила пані посол.

Вона додала, що Захід має стати активнішим у розв’язанні цієї проблеми. Домогтися того, щоб мешканці країн Євросоюзу та де завгодно у світі усвідомили, що Москва продукує фейкові новини й брехню.

Дипломатка підкреслила, що чим довше триває війна, тим складніше протистояти пропаганді, яку продукує Кремль. Бо фото зруйнованих Росією будівель в Україні вражають вже набагато менше, ніж на початку широкомасштабного вторгнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *